Glasblazerij Leerdam

Glasblazerij Leerdam

Het is alweer even geleden dat ik met een groepje enthousiaste fotografen naar de glasblazerij in Leerdam ging. We startten met een heerlijke kop koffie, bespraken de foto’s die zij eerder hadden gemaakt van gebouwen in Utrecht en wisselden wat tips uit voor het fotograferen in de glasblazerij.

Glasblazerij
In de blazerij was het een drukte van jewelste. Twee blazers waren bezig met het creëren van een glasstuk, een derde gaf een workshop aan jongeren die zelf een glasbal mochten blazen. Ook zat er veel publiek op de tribune, zij keken naar de glasblazers en kregen uitleg over het gehele proces.

Glasblazers in spé
Bij het zien van de workshop ‘Glasbal blazen’ moest ik meteen aan onze jongens denken; dit zouden zij ook wel heel leuk vinden om te doen! Dus enkele weken later bracht ik weer een bezoek aan de glasblazerij, dit keer niet met de fotogroep maar met onze kinderen. En uiteraard ging ook deze keer mijn camera mee :).

Foto’s
Voor de foto’s ging ik tijdens beide bezoeken op zoek naar activiteit én naar detail. De drukte in de blazerij, w
einig maar veel verschillende soorten licht en de afstand tot de blazers maakten dat het fotograferen best lastig was. Maar wat was het ontzettend leuk om te doen!

Ben je nieuwsgierig naar het resultaat? Kijk dan hier:  Glasblazerij Leerdam. Ik hoor graag wat je ervan vindt!

En heb je nog ideeën nodig voor een uitje in de zomervakantie, een bezoek aan de glasblazerij is echt een aanrader!

 

4 Reacties

 1. Ineke Upperman · 06-07-2017

  Top!

  Beantwoord
 2. Eugène · 06-07-2017

  Hé Maren, die glasblazer met die baard is dat nou Wigger of Loures? Ik vind ze zo moeilijk uit elkaar te houden… De zwartwitfoto’s vind ik veel ‘karakter’ hebben. Mooi hoor!
  Eugène

  Beantwoord
 3. Lenie Hendriks · 07-07-2017

  Lieve Maren. Wat een super mooie foto’s weer. Het zit er allemaal in. Het licht , de aandacht, de liefde Ect. De manier waarop jij dat zichtbaar maakt is heel bijzonder We gaan er deze zomer vast eens kijken . Liefs Lenie

  Beantwoord
 4. Leonie · 10-07-2017

  Lieve Maren, je twee (of zal ik zeggen drie) hobbies komen in deze foto’s schitterend samen!

  Beantwoord

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.