Kinderfotografie

Kinderfotografie

Kinderfotografie
Al enige tijd volg ik Laura Vink, een fotograaf die kinderportretten maakt op (buiten)locatie. Haar frisse en kleurrijke foto’s spreken mij aan en ik wilde graag een keer een workshop bij haar volgen. Maar het bleef bij een wens. Tot ik in haar nieuwsbrief las dat ze haar workshop kinderfotografie voor de allerlaatste keer aanbood. Het was dus nu of nooit en ik besloot me op te geven.

Workshop
Eind september stapte ik in de trein naar Rotterdam en volgde daar de workshop met zeven andere enthousiaste deelnemers. De ochtend werd besteed aan de theorie. Laura gaf een aantal praktische tips en adviezen en gebruikte eigen foto’s om deze toe te lichten.
Na een heerlijke lunch was het tijd voor het praktijkgedeelte. Dit vond buiten plaats in de buurt van de workshoplocatie. Drie vrolijke meisjes waren onze modellen die middag. Laura liet ons zien hoe zij te werk gaat, vervolgens gingen we zelf aan de slag. Wat was dat leuk! Natuurlijk ook dankzij de fijne meiden Sabine, Isis en Veerle die heel enthousiast meewerkten om de foto’s tot een succes te maken! Een aantal foto’s van deze dag staat inmiddels op de website bij kinderfotografie.

Enthousiast
VeerleIk heb tijdens deze workshop veel geleerd, boeiende tips gehoord en bovenal de bevestiging gekregen dat ik kinderfotografie ontzettend leuk vind om te doen! Het contact met de kinderen en hen met mijn camera vastleggen zoals ze zijn, daar geniet ik van.

Met veel enthousiasme zet ik mijn ontwikkeling in kinderfotografie voort en hoop nog veel sprekende kinderportretten te maken!

5 Reacties

 1. Hennie · 13-02-2016

  Mooi verhaal en leuk dat die dag je zoveel inspiratie bood! K wens je een creatief vervolg toe; kindjes genoeg!

  Beantwoord
 2. Jan Oude Essink · 13-02-2016

  Schitterend Maren. Kinderen fotograferen lijkt mij ook aanzienlijk leuker dan grote mensen. De laatste categorie gaat er altijd voor staan om er mooi op te komen, doch de kinderen laten zich fotograferen,, zoals ze zijn en doen.
  Mijn broer Hennie (jouw pa heeft het over “er zijn genoeg kindjes “Peter-Jan Rens woont toch niet meer aan de Wal ? Heel veel succes verder. Mij fotograferen heeft geen enkele zin, want dan vergaat snel de fotografie-hobby.
  Liefs,
  Ome Jan

  Beantwoord
 3. Tante Trudy · 14-02-2016

  Maren, wat hebben we weer genoten van je prachtige fotografie. Deze keer een serie kinderfoto’s met frisse, kleurrijke en niet te vergeten de enthousiaste en vrolijke gezichtjes die je hebt weergegeven. Ook Sabine, Iris, Veerle en onze achterneefjes Wicher en Lauris bedankt. Wat een mooie stel! Maren met veel plezier blijven wij jouw prachtige hobby volgen! Graag tot de volgende keer! Tante Trudy & Oom Jan

  Beantwoord
 4. Miriam · 16-02-2016

  Dag Maren,

  wat een prachtige kinder-koppies! Helaas zijn de mijne te oud om zo mooi door jou op de foto te laten zetten.
  Liefs Miriam

  Beantwoord
 5. Leonie Oude Essink · 05-07-2016

  Wat een afwisselende foto’s van mijn twee nagenoeg dezelfde neven in het 52-weken project! Ontzettend boeiend om te zien dat “iedere week een foto” zoveel mooie en een diversiteit aan foto’s oplevert. Ik ben heel erg benieuwd naar je keuze bepaalde in zwart-wit en andere in kleur te doen en ik kijk uit naar het vervolg.

  Liefs Leonie

  Beantwoord

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.