Prijs!

Gisteren togen Martijn en ik naar Apeldoorn. Ik had meegedaan aan een fotowedstrijd van Ondernemend Gelderland en kreeg twee weken geleden te horen dat ik bij de 10 genomineerden hoorde.

De opdracht van de wedstrijd luidde:
Het winnen van de Europese Award als meest ondernemende en innovatieve regio laat zien dat Gelderland een prachtige ondernemende omgeving is waar economische groei en duurzaamheid hand in hand gaan. Kun jij dit vangen in een mooi beeld? Er is binnen deze wedstrijd veel mogelijk. Denk aan wat ondernemerschap en groei voor jou persoonlijk betekent of aan groei voor jouw bedrijf en wat het betekent voor je omgeving.

Deze opdracht heeft me heel wat hoofdbrekens gekost. Na enige aanmoediging stuurde ik mijn gele laarsjesfoto in met als motivatie: ‘Plassen stampen’ hoort bij de ontwikkeling en groei van kinderen. Maar staat voor mij ook symbool voor groei en ontwikkeling van jezelf en/of onderneming: ontdekken hoe dingen werken door springen, vallen, nat/vies worden, doorgaan / doorzetten, plezier maken, (jezelf) spiegelen.

Daar stond mijn foto in de foyer van het plaatselijke theater, te pronken tussen 9 andere mooie inzendingen. Tijdens de afsluitende borrel van De Dag van Gelderland werden de prijzen uitgereikt. Iedereen die mij persoonlijk kent weet dat ik liever achter mijn camera sta dan in de schijnwerpers op een podium, maar ik ‘moest’ eraan geloven; Ik won de 1e prijs!

Het was compleet met toespraakje, cheque en bloemen. Het oordeel van de jury over mijn foto: ‘Technisch goede foto en mooie omschrijving van het thema. Door te kiezen voor een symbolische weergave, van de klimaatverandering krijgt het thema een zekere speelsheid. Die luchtigheid draagt bij aan begrip van de kijker.’

Ik zal eerlijk bekennen dat ik er nog steeds van glunder!

14 comments

image/svg+xml

Menu

Follow me

My Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Please note

All the photographs are copyrighted by moeph | Maren Oude Essink Photography. When you are interested in one or more of my photo’s please feel free to contact me!

Stay updatedThis image is copyrighted by moeph | Maren Oude Essink Photography